منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

«مارچوبه»(هلیون = کشک المار)

«مارچوبه»

(هلیون = کشک المار) 

جوانه‌های تازه این گیاه بیشتر از سایر اندام‌های مصرف دارویی داشته و بعنوان داروی ملین و معرق مصرف می‌شود. ضمناً گرفتگی اعضا بدن را نیز مرتفع می‌سازد.

مارچوبه دارای ساقه‌های نازک و استوانه‌ای شکل است که این ساقه‌ها دارای خطوط بسیار ظریف‌اند. میوه این گیاه قرمز رنگ و زیبا و دارای دانه‌های متعدد است. طبیعت این گیاه را بعضی سرد و بعضی معتدل دانسته‌اند. این گیاه را برای بیماران مبتلا به استسقاء و بعضی ناراحتی‌های قلبی که در اثر آن بافت‌های بدن آب می‌آورند و بعضی از انواع یرقان استفاده می‌کنند. مقدار خوراک آن از عصاره ریزمها و ریشه‌های تازه گیاه چهل تا پنجاه گرم و اگر اندام خشک گیاه باشد. یعنی ریشه‌های خشک شده باشند، پنجاه گرم خشک شده را جوشانده و آب صاف شده را می‌خورند.

لازم به ذکر است که افراد مبتلا به ناراحتی‌های عصبی و دارندگان سنگ کلیه و روماتیسم‌های مزمن در خوردن آن مجاز نیستند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد