انبو (سپستان)
طبیعت آن معتدل است.
1. افرادی که ریهةایشان خشک و خشم شده و سرفههای خشک میزنند و افرادی که تارهای صوتیشان ورم کرده و صدایشان گرفته وافرادیکه عطش مفرط دارند میـوانند میوه این گیاه را در دهان گذاشته و بمکند و یا خیسانده و از مایع آن کم کم بنوشند.
2. در معالجه تبهای گرم مزاج صفراوی همراه داروهای دیگر بسیار مصرف می شود و در ناراحتیهای رودهای که در اثر افراط در مشروبات الکلی یا مشروبات گازدار و یا مصرف ادویههای تند حاصل شدهاند و سایر خراشهای دستگاه گوارش خوردن لعاب سپستان یا اضافه کردن سپستان به داروهای دیگر بسیار مفید است.
3. قبل از پیدایش آنتیبیوتیکها برای ناراحتی سوزاک برگهای تازه سپستان را شب در آب خنک خیسانده صبح له کرده ناشتا مینوشیدند و از لعاب دانه آن نیز با آبدزدک در مجرای ادرار وارد میکردهاند و در بهبود سوزاک به داروی اصلی کمک میکرده است.