«هندوانه»
طبیعت آن سرد و تر است از نظر خواص دارویی این گیاه کم کننده حرارت بدن بوده و برای تبهای گرم مزاج و گلودردها و حرارتهای کبدی و کلیوی بسیار نافع است. عطش مفرط را برطرف میکند. بدن افراد لاغر خشک مزاج را تر و مرطوب و متعادل میکند، برای مداوای یرقان نوشیدن آب هندوانه با سکنجبین مفید است مدر بول و دافع سنگهای کوچک مجرای ادرار است. برای قطع تبهای گرم مزاج آب هندوانه و شیرخشت مصرف میشود، برای مداوای ناراحتیهای صفراوی آب هندوانه را با تمبر هندی میخورند. برای افرادی که سرفههای رطوبی میزنند و برای معدههای سرد مزاج و افرادی که رخاء معده (سستی و ضعف) دارند مفید نیست.
برای افرادی سرد مزاج باید هندوانه را با عسل بخورند بدین طریق که بالای هندوانه را سوراخ کرده مقداری عسل در آن ریخته سپس به مدت چند روز آن را در یخچال گذارند بعد بخورند. اشخاصی که به وسواس مبتلا میباشند چنانچه از پوست هندوانه و عسل یا شکر نی مربا درست کرده و روزانه مقداری بخورند حالت وسواس آنان برطرف خواهد شد. برخلاف هندوانه رسیده که خواص فراوان دارد خوردن هندوانه نارس صحیح نیست و انسان را ترسو میکند.