منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

«غازیاغی (کلاغ‌پا)»

«غازیاغی (کلاغ‌پا)» 

 

 

مشخصات گیاه:

اندام خوراکی آن برگ گیاه است. طعم برگها قدری تند و قابض و کمی شیرین مزه بوده و مختصری رنگ زرد دارد و ریشه آن تقریباً دایره‌آی شک و گره‌دار است و گره‌ها نیز دایره‌ای شکل‌اند.

خواص ـ کاربرد:

رنگ ظاهر ریشه‌ی گیاه مایل به زردی است ولی چنانچه سائیده شود بسیار سفید و به رنگ سورنجان می‌گردد. طبیعت این گیاه گرم است. بعضی روستائیان جزو سبزیجات مصرف می‌کنند و به صورت کوکو نیز مصرف می‌نمایند. اما مردم قدیم برای مداوای نوعی کمر درد که ماهیچه‌های آن سخت شده باشند ضمن انداخت پوست دنبه گرم کرده بر کمر، برگ این گیاه را با کله بزغاله که مغزش همراه باش به صورت آبگوشت پخته می‌خورند. ضمناً لازم به تذکر است که این عمل برای سختی و دردناک شدن دیگر ماهیچه‌های بدن نیز مفید می‌باشد. اگر غازیاقی را از ریشه بیرون آورده و همه اعضاء آن را پس از خشک کردن پودر کرده با مقداری آب بجوشانند تا به قوام آید و شربت حاصل را که در ظرف شیشه‌ای نگهداری کنند و در دردهای مفاصل بر عضو دردناک بمالند مفید بوده و معالجه را تسریع می‌کند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد