منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

«کهربا»

«کهربا» 

کهربا صمغ درختی است بلندقد که در نواحی سرد زمین می‌روید.

بهترین نوع کهربا آن است که محکم و شفاف و براق و طلایی رنگ بوده مشتعل نگردد و هنگامی که آن را در دست مالش می‌دهند گرم شود و بوی آبلیمو بدهد و ذرات کاه و خاشاک و پنبه و ابریشم را بخوبی بر باید افرادی که رگ‌های ششی آنان پاره شده و مقدار خون به صورت استفراغ بالا می‌آورند چنانچه مقدار نیم مثقال از پودر کهربا را با آب یخ بخورند در بسته شدن خون شش‌ها به تجربه رسیده که بسیار موثر است. (لازم به تذکر است افرادیکه خون زیاد استفراغ می‌کند. جزء بیماران اورژانسی بوده و باید تحت مراقبت پزشک هم باشند.)

افرادی که تکمه بواسیر دارند مقداری کهربا را پودر کرده و با صبر زرد مخلوط و بر تکمه بواسیر ضماد نمایند (بگذارند) تکمه دانه بواسیر را از بین خواهد برد. افرادی که خون دماغ نسبتاً شدید دارند چنانچه پودر کهربا را به بینی خود بکشند خون دماغ را بند می‌آورد. افرادیکه نزلات (ترشحات) سینوس‌های صورت و پیشانی آنان مرتب به شش‌ها ریخته و سبب ناراحتی شش‌های آنان می‌شود. چنانچه مقداری پودر کهربا را در چند نوبت یک روز در میان در بینی بکشند و هر بار مقدار دو گرم از این پودر را نیز میل نمایند (یک روز در میان) از ریختن نزلات سینوس‌ها به شش‌ها جلوگیری بعمل می‌آید و ناراحتی‌ آنان برطرف خواهد شد. مقدار خوراک کهربا یک تا 5/2 گرم است.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد