منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

بلوط

بلوط 

قسمت دارویی این گیاه پوست تنه درخت و میوة آن است و مازوئی که از آن گرفته می‌شود.

میوة آن دو نوع است:‌   1ـ میوه‌ی تلخ   2ـ‌میوه‌ی شیرین

در اینجا منظور نوع شیرین آن است طبیعت آن سرد و خشک است و بعلت داشتن تانن (اسید تانیک) و چند ماده‌ی داروئی دیگر دارئی است قابض و میوه‌ی آن بسیار دیر هضم است. برای افرادی که مبتلا به اسهال شدید هستند مفید است. 2ـ زخم اعضاء را مداوا می‌کند . 3ـ‌ اگر میوه‌ی آن را کباب کرده بخورند ادرار را زیاد می‌کند. 4ـ برای ورم حالب مفید است و اگر با پیه خوک و نمک مخلوط کرده و در کنج ران بمالند ورم را برطرف می‌کند.  5ـ‌ برای زخم‌های روی پوست که مرتب آب می‌دهند و زیاد می‌شوند میوه بلوط را می‌سوزانند و به صورت زغال در آورده پودر کرده و روی زخم می‌پاشند.  6ـ زنانی که ترشحات رحمی آنان بیش از اندازه می‌باشد پودر میوه‌ی بلوط را با سفیده‌ی تخم‌مرغ مخلوط کرده و بر پنبه ریخته و در قسمت جلو رحم گذارند تا رطوبت زیادی را خشک کند.


 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد