«طبا شیر»
صمغ گیاهی است به شکل نی که در نواحی هند و بنگال و در اماکن پر آب میروید. شیرابهای در داخل ساقههای نی مانند این گیاه موجود است که پس از انجماد طبا شیر نامیده میشود. وقتی ساقهها خشک میشود شکاف برداشته و شیرابه منجمد شده آن نمایان میگردد. طبیعت این صمغ سرد و خشک است. از طباشیر برای شستشوی جوشهای گرم مزاج داخل دهان استفاده میکنند. اگرطباشیر را با گلبرگ گل سرخ بجوشانند و با آب گرم آن لثهها را ماساژ دهند باعث استحکام لثهها و تقویت آنها و سالم ماندن دندانها خواهد شد. افرادی که حالت ترس و وحشت و اندوه دارند، اگر طباشیر را با سکنجبین میل نمایند. حالت غم و اندوه و وحشت آنان را زایل میسازد. چون این صمغ سرد مزاج است افراد سرد مزاج آن را با مقداری عسل مصرف میکنند مقدار خوراک طباشیر یک تا دو مثقال است . یکی از مصارف آن گرفتگی صدا است.