منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

منابع گیاهی و میوه ها در طب قدیم

گزیده ای از نرم افزار دایره المعارف سلامت با طبیعت

(آرتیشو) «کنگر»

(آرتیشو) «کنگر»

کنگر گیاهی است از تیره کاسنی و جزء لوله گلی‌ها می‌باشد و نوعی که در ایران پرورش داده می‌شود کنگر فرنگی یا آرتیشو نامیده می‌شود. در این گیاه نهنج گل گوشتدار و پرانداخته شده و مصرف غذایی دارد.

طبیعت آن گرم است، گیاهی است مبهی یعنی قوه جنسی را زیاد می‌کند، مدر بول بوده و کلیه‌ها و مثانه‌ را تقویت می‌کند و هضم غذا را آسان می‌سازد، نفخ دستگاه گوارش را دفع می‌نماید. افرادی که موی سرشان می‌ریزد چنانچه کنگر را بکوبند و آب آن را گرفته بر بن موها بمالند تا حدودی از ریزش موها جلوگیری می‌کند. افرادی که عرق بدنشان بد بو است چنانچه مدتی به خوردن کنگر ادامه دهند بوی بد عرق بدنشان زائل می‌گردد. بعضی از پزشکان قدیم معتقد بوده‌اند که:

مداومت در خوردن کنگر قوای فکری را ضعیف می‌گرداند و برای جلوگیری از مختصر ضرر آن چنانچه مقداری سرکه همراه آن خورده شود از ضرر آن جلوگیری بعمل می‌آید اما این نظر مورد قبول پزشکان عصر حاضر نیست و اثر منفی در قوای فکری ندارد. از بهترین غذاهای سوداوی مزاجان است.

(آرتیشو)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد